En l’obra, que ja va aparèixer en anglès l’any passat, Rebus abandona temporalment el seu retir per assessorar la policia en un cas que enfronta a dues bandes mafioses de Glasgow i Edimburg i compartir protagonisme amb Fox, convertit aquí en enllaç de les policies de les dues ciutats. L’assassinat d’un prestigiós advocat, la mort violenta d’un ex assistent social i l’atemptat fallit contra Big Ger Cafferty, capo mafiós i Nemesi de Rebus, acaben d’enredar la trama i perfilen l’ombra d’un presumpte assassí en sèrie que no farà més que complicar la feina d’aquest peculiar tàndem format per Fox i Rebus.

Diu Rankin: «Per a mi el tema d’aquest llibre té a veure amb la relació entre pares i fills i el llegat que els pares els deixen als seus fills, i això és una cosa que no havia explorat. Ara els meus fills han crescut i s’han anat de casa, i em pregunto quina mena de pare hauré estat, per això en la novel·la exploro diferents relacions entre pares i fills », ha apuntat.

El títol del llibre en anglès «Even Dogs In The Wild»  és el d’una cançó de la banda escocesa de post-punk Associates i té relació amb aquest passat de Rankin com a cantant dels The Dancing Pigs

L’autor diu que ja té a punt la continuació de«Even Dogs In The Wild», serà un nou capítol de la sèrie Rebus titulat« Rather Be The Devil » que es publicarà en anglès al novembre.