L’escriptora francesa Annie Ernaux ha estat guardonada amb el Premi Nobel de Literatura del 2022. L’Acadèmia Sueca ha destacat “el coratge i l’agudesa clínica amb què descobreix les arrels, el distanciament i la restricció col·lectiva de la memòria personal”.

Escriptora principalment autobiogràfica, guardonada amb multitud de premis com el Premi de la Llengua Francesa (2008), el Marguerite Yourcenar (2017), el Formentor de es Lletres (2019) o el Premi de l’Acadèmia de Berlin (2019), entre d’altres.

Entre les seves obres cal destacar:Passion simple” (publicat en català amb el títol Pura passió”), “Les années” (publicat en català amb el títol “Els anys”), “Mémoire de fille” (publicat en català amb el títol “Memòria de noia”), “L’événement” (publicat en català amb el títol “L’Esdeveniment”) o “Ce qu’ils disent ou rien”.

Algunes de les seves obres han estat adaptades al cinema i a la televisió com “L’autre” i “Mon Week-end au centre commercial”.

A la llibreria Linguae trobareu les obres més rellevants d’Annie Ernaux i podreu gaudir de la seva lectura en la seva llengua original. Cliqueu aquí.